Uspjeh Naše Banke povezan s razumijevanjem ljudi

Uspjeh Naše Banke povezan s razumijevanjem ljudi

13. 12. 2023.

Naša Banka Banjaluka, održala je juče konferenciju za medije, čiji učesnici su bili Dejan Vuklišević, predsjednik Uprave Banke i Srđan Šuput direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske. Povod organizovanja konferencije za medije koju je pratio značajan broj medijskih kuća, bio je sumiranje velikih i veoma zahtjevnih projekata realizovanih u proteklom periodu, koji su rezultirali zapaženim ostvarenim rezultatima. Uporedo sa strateški značajnim i kompleksnim organizacionim promjenama, procesnim reinženjeringom, stalnim infrastrukturnim razvojem u oblasti informacionih tehnologija i migracijom na novi Core banking system (CBS) kao najvećim izazovom do sada, Banka je u procentualnom iznosu ostvarila i najveći godišnji rast dobiti na bankarskom tržištu Republike Srpske.

“Uspjeh svake banke mjeri se i zadovoljstvom njenih klijenata, s tim u vezi, ističemo da je ostvarena dobit na dan 30. septembra veća za 14 odsto u odnosu na 2022. godinu. Možemo reći da mala banka poput naše postaje velika, jer je ovo u procentima najbrži rast na bankarskom tržištu Republike Srpske”, naveo je predsjednik Uprave Naše Banke, Dejan Vuklišević.

Pojasnio je da je implementacija CBS-a veoma izazovan, složen i dugoročan proces. “Njegovim uspješnim završetkom stekli smo sposobnost da bezbjedno i efikasno upravljamo najosetljivijim procesima kao što su upravljanje računima klijenata, transakcijama, ali i upravljanje rizicima”, kazao je Vuklišević i dodao da su prelaskom na novi CBS stvorili optimalne uslove za unapređenje efikasnosti, smanjenje rizika i unapređenje iskustva korisnika njihovih usluga i proizvoda.

“Kao nasljednik bankarske tradicije na našim prostorima duge više od 130 godina, Naša Banka, sa preko 30 poslovnica i više od 180 zaposlenih, postala je članica Galens Invest grupe, istakao je Vuklišević.

“Trgovanje akcijama dovelo je do konsolidacije kapitala i promjene vlasništva, a samim tim i preduzeće ‘Galens Invest Finance’ Zvornik postalo je većinski vlasnik Naše Banke. Promjena vlasništva je definitivno ojačala poziciju Banke na tržištu”, naveo je Vuklišević.

“Banka je u proteklih nekoliko godina izvršila tri ili četiri dokapitalizacije, čime je ojačan kapital banke, ona ostvaruje profit i sav profit zadržava u kapital. Vlasniku nije cilj isplata profita, nego da ojača svoj kapital i poziciju banke”, istakao je Srđan Šuput, direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Dodaje da je Naša Banka prva banka u regionu koja je počela da emituje ESG obveznice na domaćoj berzi.

Srđan Šuput, direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske, kazao je da je ova banka prošla mnogo toga te da je u ovoj vrlo turbulentnoj godini napravila ozbiljne iskorake na tržištu.

 



Naše
poslovnice

Naša Banka posjeduje mrežu od 30 poslovnica. Svojim poslovanjem pokriva gotovo cijelo područje Republike Srpske, od Banjaluke do Istočnog Sarajeva. Naš cilj je konstantno proširenje poslovnog sistema, u funkciji što boljeg kvaliteta naših usluga i što veće dostupnosti klijentima.
Pronađite Vama najbližu poslovnicu.